Technieuws

Simpel mobieltje van Chess

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Geen toeters, wel bellen. Met die gedachte in het achterhoofd ontwikkelde Chess een mobiele telefoon voor digibeten. De Simplephone heeft dezelfde functionaliteit als een DECT-telefoon en is bedoeld voor 50-plussers die moeite hebben met het gebruik van gewone mobieltjes. De Haarlemmers werkten tijdens de ontwikkeling samen met NPK die het industriële ontwerp voor zijn rekening nam, en Telefoon Totaal die de telefoon gaat verkopen.

’Ons doel was om een telefoon te ontwikkelen zonder alle poespas die je in de tegenwoordige modellen ziet‘, zegt Cesar Sierhuis van Chess. ’Mensen boven de 55 zijn niet gewend om met de apparaatjes om te gaan, maar vinden het wel fijn om in nood gevallen een telefoon bij zich te hebben. Je ziet dat die grens opschuift, maar voorlopig denken we een goede afzetmarkt te hebben.‘ Sierhuis schat dat er jaarlijks zo‘n 20 duizend stuks over de toonbank zullen gaan, voor 359 euro per stuk.

Een standaard industriële modem is het communicatiehart van de Simplephone die werkt zonder besturingssysteem. De enige ’geavanceerde‘ functie van het menuloze mobieltje is het instellen van de negen voorkeurnummers. Via internet of een sms zijn die nummers te veranderen. Dat lijkt niet te rijmen met de doelgroep, maar schijn bedriegt. Sierhuis: ’Deze optie maakt het mogelijk dat kinderen van de gebruiker de instellingen van afstand kunnen aanpassen. Dat past precies bij de potentiële Simplephone-bellers.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content