Kort nieuws

Simac heeft lek boven

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Simac Techniek zag zijn opbrengsten in 2006 met 12,2 procent stijgen tot 131,3 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 490 miljoen euro. In 2005 was dat nog 273 miljoen euro. Dat betekent een stijging van maar liefst 80 procent. In het laatste kwartaal moest de Veldhovense bouwer van ICT-infrastructuren echter wel 317 miljoen euro toeleggen, terwijl het in dezelfde periode in 2005 nog ruim een miljard euro winst pakte.

Simac ziet in 2007 een financieel stabiel jaar met groeimogelijkheden.

Het resultaat had aanzienlijk hoger kunnen liggen, maar Simac had in 2006 te kampen met twee financiële tegenvallers. Ten eerste daalde het tarief voor de vennootschapsbelasting, waardoor uitgestelde belastingvorderingen in waarde verminderen. Opvallender is echter een afschrijving op een binnenlandse participatie. Het bedrijf wil niet met een naam naar buiten, maar de problemen drukken de nettowinst wel met 2,0 miljoen euro.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content