Kort nieuws

Simac boekt 75 procent meer winst

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Simac Techniek heeft 137,9 miljoen euro omgezet in 2010. Dat is 4 procent meer dan een jaar eerder. De nettowinst groeide met 75 procent naar 4,5 miljoen. De portefeuille is goed gevuld met meerjarige opdrachten, meldt de Veldhovense automatiseerder. De inkomsten uit service- en beheerscontracten stegen met 8 procent. Ook de projectomzet nam toe, met name in het tweede halfjaar. ’De in 2009 genomen maatregelen bij de werkmaatschappijen die toen verliesgevend waren, hebben tot de gewenste ommekeer geleid en de investeringen in eigen technologie bieden perspectief op verdere groei‘, aldus het persbericht.

De tak voor industriële automatisering en elektronica presteerde een stuk beter doordat Simac Masic & TSS terugkeerde naar een gezonde winstgevendheid na de reorganisatie in 2009. Simac Electronics boekte een goed rendement ondanks een lagere omzet. Simac Quadcore leed een klein verlies, maar ziet de belangstelling groeien voor zijn oplossingen voor identificatie en toegangscontrole. De sector ICT-infrastructuren heeft zich in 2010 weten te verbeteren na enkele jaren van daling, vooral onder invloed van de goed presterende Belgische activiteiten. Ook in het segment ICT-applicaties noteerde Simac sterk verbeterde resultaten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content