Kort nieuws

Silicon Hive krijgt duw in de rug van Intel

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Intel gaat de programmeerbare-processortechnologie van Silicon Hive gebruiken voor productverkenningen in de mobiele markt. Daartoe hebben beide partijen een overeenkomst gesloten. Bovendien geeft het strategische investeringsprogramma van de chipgigant de Philips-spin-off een kapitaalinjectie. Samen met bestaande geldschieters New Venture Partners en TVM Capital legt Intel Capital 7 miljoen dollar in. Silicon Hive gaat hiermee zijn wereldwijde organisatie voor klantondersteuning, marketing en verkoop versterken. Ook wil het zijn Hivego-productlijn uitbouwen voor beeld- en videoverwerking.

’De technologie van Silicon Hive vindt het juiste evenwicht tussen laag energieverbruik, veel processorkracht en programmeerbaarheid‘, aldus Ashish Patel van Intel Capital. ’Consumentenelektronica moet steeds complexere taken uitvoeren, zoals beeldvorming, communicatie en videoverwerking. Silicon Hive heeft een uitstekende positie om munt te slaan uit deze trend voor de volgende generatie mobiele apparaten.‘

Onder de naam Hiveflex ontwikkelt Silicon Hive volledig programmeerbare processorkernen voor onder meer consumentenelektronica, die het als intellectueel eigendom verkoopt op de open markt. De technologie maakt flexibele domeinspecifieke systeemchips mogelijk, waar na de productie nog functionaliteit aan te veranderen of toe te voegen is. De Hivego-lijn combineert de Hiveflex-processoren met gespecialiseerde softwarebouwstenen om de kritische functies te verzorgen op multimedia-IC‘s. De HiveCC-gereedschappen bieden ondersteuning bij de softwareontwikkeling. Silicon Hive-technologie vormt onder meer de basis van een beeldprocessor voor digitale camera‘s, een digitale tv-ontvanger die meerdere standaarden ondersteunt en een Wimax-basisbandchip.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content