Kort nieuws

Silicon Hive hengelt Samsung binnen als klant videoprocessoren

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Samsung heeft een licentie genomen op het videoprocessor-IP van Silicon Hive uit Eindhoven. De elektronicagigant gaat het Hivego VSS3000-systeem gebruiken voor toekomstige producten. Wat voor producten dit zijn, wordt niet nader gespecificeerd. VSS3000 kan video decoderen met een maximale resolutie van 1920 bij 1080 pixels op een snelheid van dertig beelden per seconde. De oplossing kan overweg met verschillende standaarden.

Silicon Hive-CEO Atul Sinha noemt de deal een ’mijlpaal‘ voor het bedrijf. Over de omvang van de overeenkomst wordt niet gerept, maar Samsung is natuurlijk een grote vis. Overigens gebeurt het niet vaak dat Silicon Hive van zijn klanten over een deal mag praten. Het bedrijf ontwikkelt IP en bijbehorende software voor applicatiespecifieke processoren die, binnen hun toepassingsdomein, volledig in software programmeerbaar zijn. Daardoor benaderen ze de efficiëntie van volledig in hardware afgebeelde oplossingen, maar kunnen ze toch overweg met meerdere standaarden en zijn ze upgradebaar voor nieuwe codecs, een belangrijke troef in de wereld van digitale video.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content