Tools&Toys

Signaalconditioneerchip ZMD met resistieve brug

Koen Vervloesem
Leestijd: 1 minuut

Met de ZMD31014 voegt ZMD een nieuw model toe aan zijn familie van signaalconditioneerchips met een resistieve brug. De component beschikt over een 14 bit ADC met lage ruis en on-chip logica voor de correctie van resistieve-brugsensoren. De ZMD31014 ondersteunt als IC-interconnectbus zowel I2C als SPI en laat zo meerdere sensoren in hetzelfde ontwerp toe. De on-chip diagnostics bestaat uit een brugconnectiecontrole en een detectie van kortsluiting van de brug.

De ZMD31014 beschikt over een 32 bit programmeerbaar ID-veld dat systeemontwerpers toelaat om sensormodules voor specifieke doelen aan te passen. Zo kan het veld worden gebruikt om te bepalen of de correcte sensor is aangesloten en om een systeem uniek te identificeren. De microcontroller kan de sensor typisch in en fractie van een seconde kalibreren en werkt op een voedingsspanning tussen 2,7 en 5,5 en bij temperaturen van -40 tot 125 graden Celsius.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content