Kort nieuws

Siemens ziet Nederlandse omzet en winst aanzienlijk stijgen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Siemens Nederland heeft in zijn gebroken boekjaar 2010 een nettowinst behaald van 103 miljoen euro. De omzet kwam uit op 1,39 miljard. Beide cijfers liggen 35 procent hoger dan een jaar eerder. Het orderboek groeide met 10 procent naar 1,47 miljard euro.

Ab van der Touw, bestuursvoorzitter van Siemens Nederland, schrijft de goede resultaten toe aan de strategische heroriëntatie op de sectoren Energy, Healthcare en Industry, die zijn bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgevoerd. ’Meer dan ooit leggen we de nadruk op duurzaamheid. Siemens beschikt over een uniek ’groen portfolio‘, dat nu al twintig procent van de omzet vertegenwoordigt  én sneller groeit dan de rest van het portfolio.‘

De sectoren Energy en Healthcare scoorden boven verwachting in Nederland, met grote opdrachten van Nuon (twee gasgestookte centrales) respectievelijk het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ‘s-Hertogenbosch en het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam (medische apparatuur). De omzet en orderontvangst van de Industry-tak waren goed, de winstgevendheid viel wat tegen. Vooral de divisie Industry Solutions had in 2010 last van een aanhoudend magere markt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content