Tools&Toys

Siemens toont panelen met IP65-bescherming

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De Siemens-divisie Industry Automation breidt haar productserie Simatic HMI (Human Machine Interface) uit met hoogwaardige MMI-panelen met IP65-bescherming. De nieuwe modellen zijn smal, hebben een toepasselijke industriële vormgeving en zijn geschikt voor montage op een draagarm of voet. De Simatic Flat Panel Monitor Pro is een duurzaam industrieel beeldscherm dat tot dertig meter van een pc kan worden geïnstalleerd. De Simatic Thin Client Pro is geschikt als tweede bedienstation voor terminal- en webclienttoepassingen. De Simatic Multi Panel 377 Pro ten slotte is voor de besturingssoftware Simatic WinAC MP 2007.

De drie nieuwe MMI-panelen kunnen onafhankelijk van schakelkasten of machines worden toegepast en maken daarmee ergonomisch verantwoorde bediening mogelijk, ook op lastige plaatsen in een fabriek of aan een productielijn. De modellen kunnen naar keuze met de boven- of onderzijde aan de draagarm of voet worden gemonteerd. Ze hebben een laag gewicht. De afneembare achterwand maakt het heel eenvoudig om bijvoorbeeld andere kabels aan te sluiten of een geheugenkaart te vervangen. De apparaten zijn daarom ook na installatie onderhoudsvriendelijk.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content