Technieuws

Siemens print plastic displays op papier

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Siemens ontwikkelt extreem dunne plastic kleurendisplays die direct op papier of kunststof te printen zijn. Het primaire doel is slimme verpakkingen.

Tijdens de Plastic Electronics-beurs begin oktober in het Duitse Frankfurt demonstreerde Siemens een prototype. De displays bestaan uit elektrochromische materialen gesandwicht tussen twee geleidende lagen. De atoomstructuur van dit soort materialen verandert onder invloed van een elektrische stroom, waardoor ze een ander kleurenspectrum absorberen. Op het moment optimaliseren de Siemens-ingenieurs de wisselsnelheid van de materialen om bewegende beelden weer te kunnen geven.

De uitdaging is om het hele circuit inclusief elektronica via een printproces te fabriceren. Op het moment gebruiken de Duitsers nog siliciumelementen voor de besturing. Ook wil het bedrijf de batterijen direct kunnen printen. Als dit lukt, zullen de productiekosten vele malen lager liggen dan van lcd-schermen. Siemens denkt het proces in 2007 voldoende onder de knie te hebben om ermee de markt op te kunnen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content