Kort nieuws

Siemens opent R&D-vestiging bij UMC Groningen

Leestijd: 1 minuut

Siemens haalt de banden met het UMC Groningen verder aan met een nieuwe vestiging in het R&D-gebouw op de campus. In eerste instantie wil het bedrijf er ongeveer dertig nieuwe werknemers stationeren om gezamenlijk aan innovatieve toepassingen te werken. Siemens Nederland heeft al een vestiging in Assen.

Tussen het UMCG en Siemens lopen diverse samenwerkingsverbanden. Via het CMI-Nen-consortium werken de twee samen met de UT en de Radboud Universiteit aan beeldvormende apparatuur. Daarnaast start er dit najaar een project naar big data-toepassingen met medische apparatuur voor het individualiseren van de gezondheidszorg. Siemens is verder huisleverancier van de beeldvormende apparatuur en veel andere systemen van het UMCG. Zo leverde het bedrijf dit jaar de grootste brandmeldinstallatie van Europa voor het universitair medisch centrum.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content