Kort nieuws

Siemens draait goed vierde kwartaal en goed jaar

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Siemens heeft zijn fiscale jaar 2011 goed afgesloten. In zijn vierde kwartaal noteerde het Duitse concern een nettowinst van 1,2 miljard euro, waar het twaalf maanden geleden nog 396 miljoen euro verlies leed. De omzet kwam vijf procent hoger uit op 20,4 miljard euro. Hiermee bedragen de inkomsten over heel fiscaal 2011 73,5 miljard, zeven procent meer dan vorig jaar. Met 21,2 miljard euro aan opdrachten haalde Siemens wel twee procent minder binnen in K4. De 85,6 miljard aan bestellingen in het hele fiscale jaar is echter zestien procent meer dan in 2010. ’Met een sterk vierde kwartaal in een turbulente economische tijd zijn we fiscaal 2011 geëindigd met een recordresultaat‘, aldus CEO Peter Löscher. ’We hebben goede kaarten om een bescheiden omzetgroei te boeken in fiscaal 2012 en de kaap van honderd miljard te ronden op de middellange termijn.‘

Alle drie de sectoren hebben bijgedragen aan het goede resultaat. De industrietak boekte in het vierde kwartaal een winst van 1,0 miljard (+52 procent ten opzichte van een jaar geleden) op een omzet van 9,2 miljard euro (+8 procent). De energiesector noteerde 7,7 miljard euro aan inkomsten (+7 procent). Onder de streep blijft daar weliswaar ’slechts‘ 631 miljoen van over (-30 procent), maar dat komt voornamelijk door de 231 miljoen aan bijzondere waardeverminderingen die de solarbusiness heeft moeten nemen. De tak voor gezondheidszorg wist een K4-verlies van 796 miljoen euro om te draaien in een winst van 494 miljoen, op een ongeveer gelijkblijvende omzet van 3,4 miljard.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content