Tools&Toys

Sick-fotocel reageert binnen 16 µs

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Sick introduceert de WLL180T, een fotocel voor fiberoptica. De responstijd is 16 µs, waarmee hij volgens de fabrikant de snelste ter wereld is. Daarnaast heeft de zendontvangeruitvoering een detectieafstand tot twintig meter. Omdat Sick ook meer dan tachtig soorten passende fiberkabels in zijn assortiment heeft, kunnen gebruikers onder vrijwel alle omstandigheden goede detectieoplossingen realiseren. Ook in stoffige omgevingen, damp- en spraynevels en bij waterjets blijft de detectie van minuscule objecten betrouwbaar.

Het installatieproces verloopt via externe teach-input vanuit de machinecontroller of direct op het apparaat. Alle programmeerstappen, statusindicaties en de data van de ingestelde en de actuele waardes kunnen worden afgelezen van het digitale display. De fotocel werkt bij temperaturen tussen -25 en 55 graden Celsius.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content