Tools&Toys

Sharps scherm haalt vier maal HD-resolutie

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Sharp introduceert een scherm met een resolutie die de High Definition-standaard (HD) met meer dan een factor vier overschrijdt. De LK636R3LA19 heeft 4096 bij 2160 pixels, resulterend in een beelddiagonaal van 64 inch. Vergeleken met een even groot ’normaal‘ HD-paneel is het aantal pixels per inch twee keer zo groot. De pixeldichtheid komt uit op 85 ppi.

De Japanners hebben het lcd-display toegespitst op enkele speciale toepassingen, zoals de weergave van beveiligingsbeelden in de controlekamer. Door zijn grootte en resolutie, kan het scherm meerdere feeds tegelijk aan. Om dezelfde reden is de LK636R3LA19 ook geschikt voor gebruik in de procescontrole. Tenslotte wijst Sharp op de mogelijkheden in de medische beeldvorming, zoals weergave van röntgenopnamen of CT-scans.

Het nieuwe display heeft een helderheid van 350 candela per vierkante meter, een contrastverhouding van 1500:1 en een kijkhoek van 176 graden in alle richtingen. De miljard kleuren met een NTSC-waarde van 84 procent garanderen een natuurlijk beeld. De ruim 41 kilo zware jongen is vanaf mei beschikbaar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content