Tools&Toys

SharkSSL geüpdatet met ondersteuning voor TLS 1.2

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Real Time Logic heeft ondersteuning toegevoegd voor TLS 1.2 aan zijn SharkSSL-pakket voor embedded apparatuur. Verder vervangt versie 2.5 het verouderde hash-algoritme door SHA-256 en zet het AES- en Galois/Counter Mode-technologie (GCM) in voor encryptie en authenticatie in een enkele functie.

SharkSSL is bedoeld voor voor low-end embedded systemen die gegevens beveiligd moeten uitwisselen over een netwerk. Het bedrijf mikt hierbij vooral aan het monitoren van nutsvoorzieningen, overdracht van medische data, toegangscontrole en smart grids. Standaard worden onder meer Coldfire, Kinetis K60 en Cortex-M3- en -M4- gebaseerde devices ondersteund, maar porten naar een eigen architectuur is volgesn de fabrikant vrij eenvoudig. De software kan sterk profiteren van parallelle architecturen en kan overweg met verschillende hardwarematige co-processoren.

Naast SSL-functionaliteit bevat het pakket een C-bibliotheek voor SMTP met ondersteuning voor StartTLS en SMTPS, waardoor apparatuur direct mailtjes kan versturen via de servers van bijvoorbeeld Google of Hotmail. Eventueel is een uitgeklede versie beschikbaar zonder TLS/SSL-stack.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content