Sentech komt met trekdraadsensor


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

De nieuwe lineaire trekdraadsensor in het assortiment van Sentech heeft een hoogwaardige precisiepotentiometer van kunststof als hart. De SP3 vereist geen kritische kabeluitlijning, dus waar er geen ruimte is voor traditionele meetinstrumenten of wanneer het bewegende deel wordt ondergedompeld, biedt deze positioner uitkomst.

De kabel van de SP3 kan een acceleratie aan van maximaal 15 G en heeft een levensduur van meer dan 2,5 miljoen cycli. De algehele nauwkeurigheid van de sensor ligt tussen 0,25 tot 1,0 procent FS, afhankelijk van de slaglengte. De resolutie is virtueel oneindig.

De sensor is eenvoudig configureerbaar, met keuze uit een uitgang van 4 tot 20 mA of 0 tot 10 V DC. De voedingsspanning is 12 tot 32 V DC. De trekdraadsensor is in vier uitvoeringen verkrijgbaar, namelijk 120 mm, 315 mm, 635 mm en 1270 mm. De compacte unit kan worden gemonteerd in een ruimte van 25 mm breed, 50 mm diep en 90 mm hoog. Een waterbestendige polycarbonaat behuizing met vierpuntsbevestiging en beugel vergemakkelijkt de montage.