Scripttaal vergroot mogelijkheden spectrometer

Reading time: 1 minute

Author:

De scripttaal Jaz-SPL is nu verkrijgbaar voor het modulaire sensingsysteem Jaz van Ocean Optics. Dit stelt gebruikers in staat om de functies voor het inwinnen, verwerken en exporteren van spectrometerdata aan hun behoeftes aan te passen.

Jaz bestaat uit een serie stapelbare componenten die gezamenlijke elektronica en communicatie delen. De Jaz-stack bevat onder meer een component voor een CCD-arrayspectrometer die kan worden geoptimaliseerd voor een aantal verschillende metingen en een microprocessor met display. Jaz-SPL vergroot het vermogen van de on-board microprocessor met scripts voor simpele dataverzameling en -verwerking en export van resultaten naar een SD-kaart.

Een Jaz toegerust met Ethernet kan op afstand worden bediend door een pc, of anders kan de Jaz het script runnen van een SD-kaart zonder dat een pc nodig is. Als referentiepunt voor het starten van nieuwe scripts bevat de software voorbeelden van scripts en een handboek voor programmeertalen.

Het modulaire ontwerp van de Jaz-serie, met door de gebruiker te kiezen rooster- en spleetopties, maakt aanpassing mogelijk voor een ruime keuze aan toepassingen in het veld, in het lab of in procesmilieus. Met de nieuwe software kunnen gebruikers metingen nog verder aanpassen aan hun eigen behoeftes, zonder dat hiervoor speciale programmeerkennis nodig is.