Scoozy-scootmobiel kiest voor Emmense productie

Reading time: 1 minute

Author:

Scoozy, de Delftse startup die werkt aan een beter type scootmobiel, laat zijn eerste serie maken bij Technologies Added, de productielocatie die uit het voormalige Philips Emmen is voortgekomen. Volgens Scoozy is het ook in China gaan rondsnuffelen, maar viel Emmen gunstiger uit.

Scoozy werkt aan een nieuw soort scootmobiel dat een stuk hipper en functioneler moet zijn dan de huidige modellen; de Scoozy’s zien er frisser uit, zijn offroad te gebruiken en hebben allerlei snufjes aan boord die het gebruik ervan leuk moeten maken. Dit jaar levert het bedrijf dertig proefmodellen, en kort daarna wil het de eerste serie van honderd stuks laten maken.

Technologies Added is hiervoor een ‘match made in heaven’, schrijft de startup. Het bedrijf is ontstaan nadat een taskforce zich over het lot van de Philips-armaturenfabriek in Emmen boog. De locatie is opgezet als gedeelde faciliteit voor hightech-productie. Door meerdere klanten te bedienen en verregaand te automatiseren, kan het bedrijf de relatief kleine volumes van startups en mkb’ers tegen relatief lage kosten produceren.