Kort nieuws

Schiphol laat software reizigersbeelden interpreteren

Leestijd: 1 minuut

De Koninklijke Marechaussee is op Schiphol begonnen met een proef om verdacht gedrag van reizigers te herkennen op camerabeelden, schrijft NRC.Next. De systemen hiervoor worden geleverd door het Haagse Qubit Visual Intelligence (QVI), dat de technologie in 2012 overnam van TNO. De Marechaussee hoopt met het systeem makkelijker criminelen en terroristen op te kunnen sporen.

Volgens QVI gaat zijn technologie een stap verder dan bestaande beeldherkenningssystemen. Het lukt vandaag de dag vrij goed om objecten te detecteren en te classificeren in camerabeelden, maar de middelen om op hoog niveau te redeneren over deze objecten zijn beperkt. De TNO/QVI-technologie voegt een uitgebreid pakket toe om uit de gedetecteerde beelden zinvolle informatie te halen. Het systeem zou bijvoorbeeld kunnen opmerken wanneer een zakkenroller telkens opnieuw in de rij aansluit bij een kaartjesautomaat.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content