Kort nieuws

Sassenburg komt met analysetools voor softwareprojecten

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Het Zwitserse software-expertisebureau Se-Cure van Hans Sassenburg introduceert een gereedschapskist waarmee softwareleveranciers meer grip krijgen op hun projecten. Met de tools kunnen zij onder meer hun planningen onderbouwen en de geboekte vooruitgang kwantitatief monitoren. ’De afgelopen jaren hebben we veelvuldig de vraag gekregen om vastgelopen projecten te analyseren en weer vlot te trekken‘, aldus Sassenburg. ’Dit bracht ons tot de interne ontwikkeling van een aantal analyse-instrumenten, gebaseerd op het werk van goeroes als Barry Boehm, Watts Humphrey, Caspers Jones en Lawrence Putnam. Onze klanten wilden deze instrumenten graag hebben om projecten proactiever te kunnen plannen en bewaken.‘ In reactie hierop geeft Se-Cure de tools nu vrij met een professionele userinterface en uitvoerige handleidingen.

De gereedschapskist bevat vier producten. Project Reporting Cockpit maakt het mogelijk om een project te plannen en te bewaken vanuit vier verschillende perspectieven: projectperformance, procesefficiëntie, productscope en productkwaliteit. Project Support Toolkit biedt gedetailleerde ondersteuning bij het analyseren van projecten uit het verleden, het plannen van projecten en het monitoren van geboekte vooruitgang. Business Case Analyser vergelijkt meerdere investeringsalternatieven onderling en drukt de verschillen uit in een aantal standaard financiële benchmarkcijfers. Met CMMI Appraisal Recorder zijn de resultaten van een CMMI-assessment te registreren, waarna de tool daaruit automatisch rapportages genereert.

Volledig functionerende versies met een proefperiode van drie maanden zijn te downloaden van www.se-cure.ch. Ongelimiteerd kosten Project Reporting Cockpit en Project Support Toolkit eenmalig 1935 euro voor een enkele licentie en 4886 euro voor meerdere gebruiksrechten en vervolgens jaarlijks een verversingsvergoeding. Business Case Analyser en CMMI Appraisal Recorder zonder beperkingen kosten eenmalig 327 respectievelijk 655 euro voor één gebruiker.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content