Kort nieuws

Sarnoff Europe op eigen benen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Belgische tak van Sarnoff gaat onafhankelijk verder van de moederorganisatie in San José. Het management onder leiding van Koen Verhaege en Inge Vercruysse heeft alle aandelen overgenomen. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. De vestiging in Aalter gaat verder onder de naam Sofics, dat staat voor ’solutions for IC‘s‘.

Sofics is gespecialiseerd in ESD-bescherming op chips. Oud-Imec‘er Verhaege startte de afdeling in de VS. In 2000 wilde hij weer terug naar België. Sarnoff besloot om Verhaege‘s groep mee te laten verhuizen. Inmiddels werken er zeventien mensen bij het bedrijf. ’De laatste tijd merkten we dat we uit elkaar groeiden‘, verklaart marketingmanager Pieter Donck de afsplitsing. ’We deden alle ontwikkeling en marketing apart. Dan is het beter om ook onafhankelijk te worden. Nu hebben we een eigen gezicht naar de markt.‘

Sofics heeft een indrukwekkende klantenkring. Onder meer Actel, Altera, Fujitsu, Renesas en Toshiba gebruiken de Vlaamse Takecharge-oplossing voor ESD-bescherming. Ook foundry‘s als Chartered, TSMC en UMC roepen regelmatig de hulp in van Verhaege en co als het gaat om ESD.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content