Technieuws

Sandia verhoogt betrouwbaarheid UWB

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Sandia National Laboratories heeft samen met Koolspan en Time Domain een versleuteltechnologie ontwikkeld voor ultrawideband (UWB).  De Amerikaanse onderzoekers combineerden de draadloze communicatietechnologie met de 256 bit Advanced Encryption Standard (AES). Sandia zegt dat het systeem bijna niet te kraken is.

Ultrawideband is sowieso al zeer geschikt voor de markt waar Sandia zich op richt: militaire toepassingen. UWB heeft geen draaggolf nodig maar zendt ultrakorte pulsjes van zo‘n 100 picoseconden uit in een spectrum dat een aantal gigahertz beslaat. De technologie is zo vrijwel ongevoelig voor stoorsignalen van de vijand.

’Doordat het signaal zich over zo‘n breed spectrum verdeelt, valt hij bijna in de ruis weg. Detectie, interceptie of blokkering van de gegevens is erg lastig‘, zegt Sandia-onderzoeker Timothy Cooley. ’In combinatie met AES wordt dat alleen maar moeilijker. Het grote beschikbare UWB-spectrum zorgt er bovendien voor dat de technologie geschikt is voor de huidige datasnelheden.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content