Kort nieuws

Samsung tovert Liquavista om tot R&D-centrum voor displays

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Met het onlangs overgenomen Liquavista als basis heeft Samsung in Eindhoven zijn R&D-centrum voor displays op poten gezet, het Samsung LCD Netherlands R&D Center (SNRC). Een delegatie van ruim zestig van Samsungs topmensen en stafleden hebben officieel de lintjes doorgeknipt. Het onderzoekscentrum moet de Europese thuisbasis vormen voor Samsungs display-R&D. Daarbij gaat het niet exclusief om Liquavista‘s electrowetting-technologie, hoewel dat voorlopig wel het enige zal zijn dat er aan bod komt.

’Samsung is erg gecharmeerd van de regio en de kwaliteit van de mensen‘, zegt Liquavista-CEO Johan Feenstra. Nog dit jaar moet het personeelsbestand van het SNRC met dertig tot veertig procent groeien. ’De komende jaren moeten we dan een steady groei laten zien.‘ Feenstra wil niet ingaan op de vraag welke andere displaytechnologieën er onder de hoede van het SNRC zullen komen.

De eerste prioriteit van het R&D-centrum is om Liquavista‘s technologie tot commerciële productie te brengen. Het businessmodel van de Philips-spin-off was om licenties op zijn technologie te verkopen zodat lcd-fabrikanten deze kunnen gebruiken voor de productie van displays. Door de overname zal Samsung nu de exclusieve leverancier worden van de schermen. ’Samsung Korea gaat zich heel duidelijk bezighouden met manufacturing en commercialisering‘, legt Feenstra uit. ’Zij hebben de markt- en productiekennis en hebben eerder hetzelfde gedaan met lcd en Oled.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content