Samsung ‘schrapt banen’

Reading time: 1 minute

Author:

Volgens de Korea Times heeft Samsung sinds maart meer dan 1600 van de bijna 87 duizend banen in Korea geschrapt. Dit zou te maken hebben met een ingrijpende reorganisaties die de Koreaanse halfgeleiderfabrikant heeft doorgevoerd, waaronder een programma voor vervroegd pensioen waar werknemers zich vrijwillig voor kunnen aanmelden. Samsung noemt het bericht onjuist.

Samsung-voorlichter Henry Kim: ’Er is alleen wat personeel vertrokken in de afgelopen zes maanden. Het aantal van 1600 klopt hierbij wel. Deze mensen zijn voornamelijk jonge vrouwelijke werknemers die drie tot vier jaar in een van de productiefabrieken hebben gewerkt en die ervoor gekozen hebben om hun toekomstperspectief te verbeteren door te gaan studeren. Dit is heel normaal; het gebeurt jaarlijks. Bovendien is een afvloeiing van 1600 werknemers op een wereldwijd totaal van meer dan 140 duizend Samsung-medewerkers te verwaarlozen. Ik snap niet waar de Korea Times zich druk om maakt.‘

De Koreaanse halfgeleidergigant zette in het derde kwartaal van dit jaar, dat tot en met eind september liep, 12,4 miljard euro om. Dat is een stijging van 10 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2006 en 14 procent meer dan de vorige driemaandelijkse periode. De winst verdubbelde ruimschoots, van 253 miljoen euro in het tweede kwartaal naar 640,2 miljoen in het derde. In het derde kwartaal vorig jaar noteerde het bedrijf nog 1,3 miljard euro in de plus.