Nieuws

Samsung eerste om euv in productie te nemen

Paul van Gerven
Leestijd: 3 minuten

In een poging TSMC de pas af te snijden, omarmt Samsung een voortvarend schema voor de introductie van euv-lithografie in productie.

Het is niet erg waarschijnlijk, maar niet onmogelijk dat een euv-scanner van ASML eind volgend jaar voor productiedoeleinden wordt ingezet. Volwaardige productie zal dat niet zijn, maar de aanloop daarnaartoe behoort tot de mogelijkheden. Volgens de laatste en meest optimistische verwachtingen zou euv-lithografie op zijn vroegst in 2018 debuteren in de fab.

De prognoses voor de introductie van euv in productie moeten worden bijgesteld na berichten in Aziatische media. Het was de Korea Times die als eerste berichtte dat Samsung een of meerdere NXE:3400B-scanners heeft besteld, de nieuwste en meest geavanceerde euv-machine die ASML te bieden heeft. Volgens een anonieme bron binnen Samsung zou de productielijn waarin de machines worden geïntegreerd halverwege volgend jaar klaar zijn. Hierop worden dan 7-nanometerchips gemaakt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content