Samsung claimt dubbelzijdig lcd-scherm


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Samsung heeft een lcd-scherm gemaakt dat verschillende beelden op de voor- en achterkant kan laten zien. Conventionele schermen kunnen ook wel iets laten zien op de achterkant, maar alleen het spiegelbeeld van de voorkant. De Koreaanse elektronicagigant wil de nieuwe technologie gaan inzetten om mobiele apparaatjes met een millimeter te verdunnen. De productie moet halverwege dit jaar van start gaan.

De nieuwe vinding maakt gebruik van dunne-filmtransistortechnologie (TFT) met twee gates. Elke poort stuurt een andere pixels aan. Normaalgesproken neemt daarmee behalve de grootte van TFT-gates ook de grootte van de driver-IC‘s toe. Samsung heeft dat met zelfontwikkelde technologie weten te voorkomen. Het QVGA-scherm is 240 bij 320 pixels. Er komt overigens niet evenveel licht van beide schermpjes; de voorkant geeft ongeveer tweemaal meer licht dat de achterkant.

Samsung wil mobieltjes nog dunner maken met dubbelzijdige schermen.