Kort nieuws

Samsung breidt medische portefeuille uit met CT-scanners

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Via de overname van het Massachusetts gevestigde Neurologica koopt Samsung zich in in de markt voor CT-scanners. Neurologica maakt mobiele scanners voor ziekenhuizen, maar ook voor artsenpraktijken en ambulante toepassingen. Ook heeft het een Spect-scanner voor hersenonderzoek in zijn portfolio. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Samsung sprak twee jaar geleden de ambitie uit om tegen 2020 één van de ’grote vier‘ in medische apparatuur te worden met een omzet van rond de tien miljard dollar – een gebied waar het tot dan toe nagenoeg niet in actief was. De Koreanen maakten daar een slordige 1 miljard dollar voor vrij en kochten dat jaar voor een paar honderd miljoen dollar een belang in de Koreaanse fabrikant van ultrageluidapparatuur Mediso. Daarna volgden de overname van Prosonic, dat onderdelen levert voor ultrageluidapparatuur en van het Californische Nexus, ontwikkelaar van diagnostische testen. Het bedrijf is tot nu toe verder actief in radiografie (röntgenbeeldvorming) en apparatuur voor in-vitro diagnostiek, maar zegt te willen uitbreiden op allerhande vlakken waaronder MRI.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content