Samenwerking tussen Nederland en VS rond revalidatietechnologie

Author:

Reading time: 1 minute

Het door de TU Delft geleide Neurocontrol-consortium heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Rehabilitation Institute of Chicago (RIC). Het RIC en Neurocontrol willen een uitgebreid onderzoeksprogramma starten om de klinische toepassing van neurorevalidatietechnieken te verbeteren met behulp van Nederlandse technologie.

Neurocontrol is een van de acht samenwerkingen binnen het Innovative Medical Devices Initiative (Imdi). Het consortium werkt op het grensvlak van techniek en geneeskunde aan revalidatieoplossingen bij hersenbeschadigingen zoals een beroerte. Er zijn 21 partijen bij betrokken, waaronder universiteiten en umc’s, revalidatiecentra, en bedrijven zoals 2M, Demcon, Focal, Force Link, Motek, Sapiens en TMSI. Onder meer het 4D-eeg-programma valt onder de vlag van Neurocontrol.

De overeenkomst werd getekend tijdens het bezoek van koning Willem-Alexander aan de VS. TU Delft-hoogleraar Frans van der Helm, Motek-directeur Barry Hes en twee vertegenwoordigers van het RIC.