Kort nieuws

Samenwerking Tomtom en Bosch voor autonoom rijden

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Bosch en Tomtom gaan samenwerken aan kaartmateriaal voor (semi-)autonome voertuigen. Bosch gaat aan de hand van zijn kennis rond systemen voor geautomatiseerd rijden bepalen wat er precies nodig is aan aanvullende gegevens, die Tomtom vervolgens zal verzamelen. Op het moment gebruikt Bosch al Tomtom-kaarten voor zijn proeven met geautomatiseerde voertuigen in Duitsland.

Voor autonoom rijden is veel uitgebreider kaartmateriaal nodig dan voor een navigatiesysteem. Naast een nauwkeurigheid in het decimeterregime is er aanvullende informatie nodig over de weg en omgeving, zodat het voertuig met behulp van zijn sensoren zijn exacte positie op de weg kan bepalen. Daarnaast moet de kaart informatie bevatten over zaken als de helling en kromming van de weg. Dit alles moet aangevuld worden met realtime informatie over bijvoorbeeld snelheidsbeperkingen.

Voor het verzamelen van deze aanvullende informatie willen de partners voertuigen op de weg voorzien van extra sensoren. De gegevens hiervan zullen de reguliere data aanvullen die Tomtom via zijn systemen op de weg binnenkrijgt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content