Nieuws

Samen tegen de Zwitsers

Paul van Gerven
Leestijd: 4 minuten

De Nederlandse pv-machinebouwers Levitech en Solaytec zetten hun verschillen van mening opzij om het gevecht aan te gaan met de Zwitserse marktleider Meyer Burger.

Zonnecelfabrikanten die vandaag een depositiemachine bestellen bij Meyer Burger hoeven niet te verwachten dat deze nog dit jaar wordt geleverd. Beter rekenen ze op het tweede kwartaal van 2016, mits ze snel hun handtekening zetten, want de wachttijd loopt op.

Het gaat na enkele jaren van misère duidelijk beter in de zonne-energie. Nu de markt de overcapaciteit heeft geabsorbeerd, kleuren rode cijfers weer zwart en komen investeringen op gang. De klanten van Meyer Burger zijn vooral uit op een upgrade van hun technologie: zij gaan over op een nieuw model zonnecel, de zogenaamde passivated emitter rear contact-zonnecel (Perc), die ongeveer een procentpunt rendement oplevert.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content