Tools&Toys

Rutronik breidt aanbod uit met RX-flashmicrocontrollers Renesas

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Rutronik voegt twee microcontrollerfamilies van Renesas toe aan zijn portefeuille. De RX210 en de RX630 zijn gebaseerd op de 32 bit RX-CPU-kern van de chipfabrikant. Beide gebruiken twee geavanceerde Monos-flashprocessoren, waarmee ze verschillende geoptimaliseerde features bieden voor de volgende generatie van slimme meters.

De RX210 biedt tot 50 MHz flashoperatie bij 3,3 V en tot 20 MHz bij 1,62 V, met programmeer- en wismogelijkheden. De MCU heeft 512 kB flash aan boord (in de toekomst zelfs 1 MB), 8 kB dataflash en maximaal 64 kB SRam. De chip integreert een breed scala aan features die handig zijn voor slimme meters, waaronder een realtime klok en een 1 µs 12 bit ADC met drievoudige sample-en-holds.

De RX630 voorziet in 100 MHz flashperformance met geïntegreerde FPU. De chip is beschikbaar in een breed scala aan verpakkingen en geheugenconfiguraties: van 64- tot 176-pins behuizingen en met maximaal 2 MB flash, 32 kB dataflash en 128 kB SRam. Naast de features van de RX210 heeft deze MCU ook tot dertien seriële, vier extra I2C- en drie SPI-interfaces, alsmede een 21-kanaals 12 bit ADC en een achtkanaals 10 bit ADC. Can en USB zijn optioneel. Speciaal voor slimme meters biedt de RX630 een batterijdomein en een complete RTC.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content