Ruim 22 miljoen voor zes Perspectief-projecten van STW


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

STW heeft zes onderzoeksvoorstellen gehonoreerd in het Perspectief-programma. De winnende initiatieven ontvangen een subsidie die varieert van 2 tot 4,7 miljoen euro. In totaal investeert STW vijftien miljoen euro, wat wordt aangevuld met 7,6 miljoen euro van deelnemende bedrijven als Philips, DSM en RoyalhaskoningDHV. Met het geld kunnen 46 promovendi, 18 postdocs en 19 technisch assistenten aan de slag.

Tot de winnaars behoort het Led it be 50%-project van de Wageningse hoogleraar Leo Marcelis, die met ledverlichting het energieverbruik in de glastuinbouw met de helft denkt te kunnen reduceren. Wil Kling van de TU Eindhoven gaat slimme energiesystemen voor gebouwen ontwikkelen, en de TU Delft kreeg twee subsidies toegewezen voor respectievelijk offshore windmolenparken (Gijs van Kuik) en ontwikkeling van nanoreactorsystemen met nieuwe functionaliteit (Henny Zandbergen), zoals elektrische velden.