Tools&Toys

RTL-verkenner Synopsys geeft vijf keer snellere runtimes

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Synopsys heeft zijn Galaxy-implementatieplatform uitgebreid met DC Explorer. Door vroege RTL-verkenning mogelijk te maken, zorgt deze tool voor vijf keer snellere runtimes en tien procent timing- en gebiedscorrelatie met RTL-synthese via DC Ultra. Daarnaast laat het gereedschap incomplete designdata toe, zodat het al snel in de ontwerpflow bruikbaar is om de ontwikkeling van RTL en constraints in goede banen te leiden.

In de vroege designfases komen de data uit verschillende bronnen met verschillende niveaus van consistentie en volledigheid. Tot nu toe ontbrak het engineers echter aan een snelle en efficiënte manier om de gegevens op te poetsen en ontwerpproblemen te verhelpen, aldus Synopsys. DC Explorer vult dit gat door mogelijke designverbeteringen te identificeren vóór implementatie en uitgebreid te rapporteren over benodigde aanvullingen bij een incomplete input. De scriptcompatibiliteit met de RTL-synthese in de Design Compiler-omgeving maakt de tool bovendien gemakkelijk inzetbaar in bestaande klantflows.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content