Rotterdamse transporteur volgt opleggers met tracers uit Ieper

Reading time: 1 minute

Author:

De Estron Group gaat zijn trailers in de gaten houden met technologie van Transics. De transporteur uit de Botlek heeft al veertig opleggers voorzien van een autonome TX-Magellan Trace-oplossing uit Ieper; de overige 175 volgen binnenkort. Na een uitgebreid onderzoek kwam Transics als beste van vier leveranciers uit de bus, onder meer vanwege het antidiefstalsysteem, de gebruikersinterface en de robuustheid.

Met de Ieperse tracers krijgen de planners op het kantoor van Estron automatisch elke vijf minuten een update van de precieze positie van de trailers. Dit helpt om het vlootgebruik te optimaliseren: komt er een ad-hocopdracht binnen, dan kunnen ze in een mum van tijd een beschikbare vrachtwagencombinatie vinden om de lading op te pikken. Een gestolen trailer is bovendien eenvoudig te volgen, zodat hulpdiensten hem snel kunnen opsporen.

Ook klanten van Estron hebben baat bij de oplossing. Wanneer zij willen weten waar hun lading uithangt, kan de transporteur hen op hun wenken bedienen. Voorlopig moeten ze daarvoor nog contact opnemen met het kantoor; binnenkort gaat Transics de tracers echter integreren met zijn TMS-systeem, zodat de klanten de status online kunnen inzien.