Rotterdam biedt groeiers in medische technologie onderdak


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

De gemeente Rotterdam opent een gebouw voor spin-offs van het Erasmus MC die uit de incubator van het academische ziekenhuis groeien. De eerste twee bewoners zijn er al: River Diagnostics, dat werkt aan Raman-spectroscopie voor het karakteriseren van biologisch materiaal, en Viroclinics, dat virusstudies begeleidt. Binnenkort verhuist nog een derde start-up en openen het EMC en de Erasmus Universiteit er beide nog een incubator.

Met de opening van deze Rotterdam Science Tower wil de gemeente een impuls geven aan de medische-technologiesector in de stad. Op het moment is de medische sector na de haven de grootste werkgever voor de stad. Het Erasmus MC werkt via het Medical Delta-initiatief samen met de TU Delft en de Universiteit Leiden aan de ontwikkeling van nieuwe medische technologie, in de breedste zin van het de uitdrukking.

Voor de ontwikkeling van de locatie is een bestaand leegstaand kantoorgebouw opnieuw ingericht. Met zijn 21 verdiepingen biedt het in totaal 15 duizend vierkante meter aan kantoor- en laboratoriumruimte. Een derde daarvan is al verhuurd, en de verwachting is dat over een jaar ook de rest in gebruik is.