Roodmicrotec en Fraunhofer bundelen krachten voor complete asic-oplossingen

Reading time: 1 minute

Author:

Roodmicrotec en het Fraunhofer-Institut für Integrierte Schaltungen (IIS) breiden hun asic-samenwerking uit. Met hun gecombineerde kennis, apparatuur en staf denken de Zwolse halfgeleiderdienstverlener en het Duitse researchcentrum een complete oplossing te kunnen leveren voor de hele keten van design tot volumeproductie. Het tandem wil asic-gebruikers, fabless ontwerphuizen en ip-aanbieders bedienen met alle services die nodig zijn om te komen van specs tot volledige geteste chips.

‘In deze tijd concentreren asic-leveranciers en foundry’s zich steeds meer op grote klanten met heel hoge volumes. Voor start-ups en bedrijven met kleinere aantallen is het echter ook belangrijk om eenvoudig toegang te hebben tot asics’, legt Josef Sauerer van Fraunhofer IIS uit. ‘Het serviceportfolio van Roodmicrotec is complementair aan dat van ons. Samen kunnen we volledig gekwalificeerde en geteste ic’s leveren in elk volume.’

Fraunhofer IIS werkt aan geavanceerde asic- en ip-oplossingen in een breed scala aan technologieën. Via langetermijnsamenwerkingen met chipfabrikanten als AMS (het voormalige Austriamicrosystems) en IHP Microelectronics en als kanaalpartner van Globalfoundries heeft het zowel toegang tot multiprojectwaferfabricage als tot single-die-tooling. Daarnaast heeft het lijntjes naar foundry’s als Towerjazz en Xfab.

Roodmicrotec is sterk in engineering, testen, kwalificatie en foutanalyse. Het bedrijf uit Zwolle heeft brede ervaring in de automotivesector, de industrie, de lucht- en ruimtevaart en de medische wereld. Behalve met Fraunhofer heeft het ook partnerschappen met onder meer Imec en het Zwitserse Empa-lab voor materiaalonderzoek.