Rokus van Iperen naar Canon, Anton Schaaf CEO van Océ

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Océ heeft Anton Schaaf voorgedragen als nieuwe president en CEO. Hij volgt Rokus van Iperen op, die sinds 1 april de hoogste baas is bij Canon Emea. Voor de functie van CFO, die Van Iperen tijdelijk waarnam, heeft de Venlose printspecialist Ernst-Jan Minnema naar voren geschoven. Naar verwachting zal de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 17 april haar goedkeuring verlenen, waarna beide benoemingen definitief zijn.

Met het vertrek van Van Iperen komt er een einde aan een tijdperk. De geboren Venlonaar trad in 1978 in dienst van Océ, na een studie werktuigbouw aan de TU Eindhoven. Hij bekleedde verschillende functies bij R&D om in 1986 hoofd te worden van deze afdeling. Drie jaar later kreeg hij de verantwoordelijkheid over de businessunit Printing Systems. Van 1992 tot 1995 was hij directeur van Océ in België. In 1995 werd hij lid van de raad van bestuur en voorzitter (president en CEO) was hij sinds 1999.

Bij Canon in Londen heeft Van Iperen nu de leiding gekregen over de sales- en marketingactiviteiten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Met een omzet van ruim tien miljard euro is deze regio het belangrijkste afzetgebied van het Japanse concern. Niet eerder zat er een niet-Japanner op zo‘n hoge positie. Van Iperens benoeming wordt dan ook gezien als een beloning voor zijn trouwe dienst en zijn inspanningen in het hele proces om Océ onder te brengen bij Canon.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login