Tools&Toys

Rohde & Schwarz lanceert realtime spectrumanalyzers tot 30 GHz

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De FSVR-spectrumanalyzer van Rohde & Schwarz is een combinatie van een algemeen inzetbare signaal- en spectrumanalyzer met een realtime spectrumanalyzer. In realtimestand ontgaat het instrument weinig, zelfs sporadische gebeurtenissen en ultrakorte signalen pikt het op. Het Duitse bedrijf levert de analyzer in drie varianten, met maximale frequenties van 7, 13,6 of 30 GHz. De FSVR is geschikt voor communicatiesystemen met Bluetooth, LTE, RFID, Wimax en WLan, en voor algemene RF-toepassingen zoals radar en frequentieverspringende transmissies.

Waar een conventionele spectrumanalyzer door het totale inputfrequentiebereik van een paar gigahertz scant, meet een realtimeversie rond een instelbare ingangsfrequentie. De FSVR doet dat met een bandbreedte van 40 MHz en een bemonsteringssnelheid van maximaal 50 MS/s. Hij verwerkt 250 duizend spectra per seconde en beeldt ze af op het scherm. Rohde & Schwarz heeft een aantal interessante analysefuncties ingebouwd. In persistence-modus toont de FSVR het gedrag van het signaal over langere periodes, de spectrogramfunctie geeft een beeld van het spectrum in het tijddomein en met de frequentiemaskertrigger is het mogelijk te focussen op zeer zeldzame signalen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content