Tools&Toys

Robuuste VPX-Redi-SBC Concurrent voldoet aan OpenVPX

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

De TR A40/30x RC is een nieuwe 3U enkelbordcomputer van Concurrent Technologies volgens de Ruggedized Enhanced Design Implementation (Redi) van de VPX-uitbreiding (Vita 46) op VMEBus. De SBC is geheel conform de OpenVPX-standaard (Vita 65). Hardwarehart is een 1,6 GHz Intel Atom Z530, in combinatie met 512 kbyte L2-cache, de Intel System Controller Hub US15W en tot 2 Gbyte 533 MHz gesoldeerd DDR2-SDRam. Er is ondersteuning voor verschillende besturingssystemen, waaronder Linux, QNX, VXWorks, Windows XP en XP Embedded. Concurrent mikt vooral op defensietoepassingen.

De enkelbordcomputer is een conductiegekoeld VPX-Redi-bord van type 1 met twee niveaus van onderhoud en ondersteuning voor built-in test, inclusief CBit, Ibit en PBit. De TR A40/30x RC biedt een flexibele fabric-interface naar de backplane. Deze is configureerbaar voor verschillende OpenVPX-slotprofielen: acht keer PCI Express x1, twee keer PCI Express x4 of vier keer PCI Express x1 en eenmaal PCI Express x4. Dit maakt de SBC niet alleen geschikt voor systemen met directe bedrading tussen de sloten op de achterwand maar ook voor systemen die zijn verbonden door een fabric-switchkaart.

Het I/O-arsenaal bestaat uit een Can-buscontroller, een DVI-D-aansluiting, een Gigabit Ethernet-poort, vier GPIO-signalen, twee keer RS232/422/485 en twee keer USB 2.0. Voor dataopslag heeft de TR A40/30x RC 4 Gbyte Nand-flash aan boord, gekoppeld aan de EIDE-interface. Daarnaast zijn er twee Sata2-aansluitingen. De XMC-site op het bord communiceert over een PCI Express x4-kanaal en via een verbinding naar de P2-connector achterop.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content