Tools&Toys

Robuuste OpenVPX-SBC GE loopt op vier- of achtmotorige QorIQ

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

GE Intelligent Platforms brengt een nieuwe 3 U VPX-enkelbordcomputer uit. De SBC312, die compatibel is met de OpenVPX-standaard (Vita 65), is voorzien van een QorIQ P4040 of P4080 van Freescale, met vier respectievelijk acht Power Architecture-gebaseerde E500-kernen op maximaal 1,5 GHz. Daarnaast heeft het systeem 4 Gbyte tweekanaals DDR3-geheugen aan boord. Typische toepassingen liggen in de lucht- en ruimtevaart en de militaire hoek.

De SBC312 biedt onder meer twee Gigabit Ethernet-aansluitingen, tot acht GPIO‘s, twee Sata-interfaces, twee seriële poorten en twee keer USB 2.0. Via het PMC/XMC-mezzanineslot is applicatiespecifieke functionaliteit toe te voegen. Voor verdere uitbreiding zijn er twee PCI Express Gen 2 x4-links, die beide configureerbaar zijn als vier keer PCI Express x1. Een is er optioneel in te stellen voor 10 Gigabit Ethernet.

De enkelbordcomputer is beschikbaar in vijf conductie- en luchtgekoelde robuustheidsvarianten. Er is ook een versie op Vita 48-formaat voor onderhoud op twee niveaus. De SBC312 kan profiteren van de QorIQ-software die GE breed uitrolt, waaronder BSP‘s voor VXWorks 6.x, het Integrity-RTos van Green Hills, het P2P-pakket voor peer-to-peerconnectiviteit via PCI Express, ondersteuning voor Wind Rivers Hypervisor, SDK‘s voor Openembedded Linux en Wind River Linux, en een uitgebreide testsuite.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content