Tools&Toys

Robuust CompactPCI-bordje met PowerPC uit koker Kontron

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Kontron heeft een nieuw 3U CompactPCI-bord gepresenteerd op basis van PowerPC. De CP3210 is voorzien van een 733 MHz PowerPC G3 750FX Risc-processor, 512 Mbyte DDR SDRam met 266 MHz ECC, 128 Mbyte systeemflash, 256 Mbyte gebruikersflash en 128 kbyte NVSRam. Deze uitgebreide versie van Kontrons PowerengineC7 heeft een thermische sensor voor het monitoren van de systeemgezondheid en voor warmtebeheer. Zijn ultralage energieverbruik, de ondersteuning van certificeerbare realtime software en het robuuste, conductiegekoelde ontwerp maken het bord geschikt voor de ruwste omstandigheden.

Aan boord heeft de CP3210 twee Ethernet-kanalen (10/100 Mbit en Gigabit), één 33/66 MHz PMC-expansieslot (PCI Mezzanine Card) en twee seriële lijnen. Voor verdere uitbreiding van de I/O is er de mogelijkheid om een extra PMC te implementeren via het robuuste CPMC1-dragerbordje. De kaart gaat vergezeld van ingebouwde tests bij power-on mee en de opensource bootlader U-Boot met volledige CPU-broncode onder GPL. Kontron levert een BSP voor het VXWorks 6.2-RTos van Wind River. Daarnaast is er ondersteuning voor Sysgo‘s besturingssystemen Elinos (embedded Linux) en PikeOS.

De CP3210 is zowel toepasbaar in een systeemslot als in een perifeer slot. Door de frequenties van de processor en de systeembus in te stellen op 700 en 1000 MHz en de slaapmodus in te schakelen, kunnen gebruikers de energieconsumptie terugbrengen tot onder de 10 watt. Het robuuste conductiegekoelde ontwerp maakt inzet mogelijk bij temperaturen tussen -40 en 85 graden Celsius, conform Vita 47-aanbevelingen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content