Kort nieuws

Robotontwikkelomgeving Microsoft wordt gratis

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Microsoft stelt zijn Robotics Developer Studio voor het programmeren van robots volledig gratis beschikbaar. Tot nog toe had het bedrijf een beperkte gratis variant en moest er voor de volledige versie in de buidel worden getast. Met het pakket kunnen zowel hobbyisten als professionals op grafische wijze robottoepassingen ontwikkelen.

Microsoft-topman Bill Gates kondigde in januari 2007 een roboticarevolutie aan met een artikel in Scientific American. In zijn visie maakt robottechnologie de overstap van specialisten naar consumenten en worden robots ingezet voor allerhande huishoudelijke klusjes. Daarvoor moest er een gebruiksvriendelijk platform komen om robots te programmeren. De revolutie is tot nog toe echter uitgebleven. Door de Robotics Developer Studio nu gratis beschikbaar te maken, hoopt Microsoft een ecosysteem te creëren.

De tools ondersteunen verschillende robotplatforms via een aangekoppelde pc of embedded pc met Windows. Het pakket biedt een grafische ontwikkelomgeving en een simulatieomgeving. Verder gaat het pakket vergezeld van voorbeelden en tutorials. Het draait op Windows XP, Vista of 7.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content