Kort nieuws

RMoni scoort miljoen investering

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Limburgse Allegro Investment Fund, investeringsmaatschappij LRM en de oprichters steken voor bijna 1 miljoen euro vers geld in RMoni Wireless uit Bilzen. Het bedrijf wil de kapitaalinjectie gebruiken om zich internationaal op de kaart te zetten. ’Sinds de start in 2005 hebben we ons gericht op de Benelux‘, vertelt CEO en medeoprichter Bart Meekers. ’Nu is het tijd om ons in het buitenland te ontplooien. In eerste instantie mikken we op Europa, waarbij Spanje, Italië, Zwitserland en Scandinavië bovenaan ons lijstje staan. We hebben al een internationale businessdeveloper aangenomen om een nieuwe marketingstrategie op te zetten.‘

De burgerlijk ingenieurs Bart Meekers en Mark Kestens richtten RMoni op in 2005. De starter ontwikkelt en produceert hardware en software voor draadloze registratie en bewaking van controleparameters. Het brengt totaaloplossingen op de markt in drie domeinen: temperatuurbewaking van voedingswaren, legionellabestrijding in sanitaire installaties en monitoring van omgevingsfactoren in farmaceutische productieprocessen. Voor het draadloos verzenden van de gegevens heeft RMoni een eigen hardwaremodule die is gebaseerd op de radiostandaard Zigbee.

Begin dit jaar scoorde RMoni een contract van een half miljoen euro bij de Nederlandse overheid. Het bedrijf uit Bilzen gaat alle Nederlandse asielzoekerscentra voorzien van een geautomatiseerd systeem om legionella te bestrijden. Alle watertappunten krijgen een Zigbee-temperatuursensor die op afstand kan worden uitgelezen. De legionellabacterie ontwikkelt zich erg snel in water tussen 20 en 60 graden Celsius. Het systeem stelt vast welke kranen er een verhoogd risico op besmetting hebben. Vervolgens kunnen die thermisch worden gedesinfecteerd.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content