RMoni kiest voor Zigbee-modules Digi

Reading time: 2 minutes

Author:

Om zijn Sensor2web-oplossing snel op de markt te krijgen, ging RMoni Wireless uit het Belgische Bilzen in zee met het Amerikaanse Digi. De Limburgers kozen voor de Zigbee-module XBee omwille van het lage verbruik en de prijs. Het resultaat was dat RMoni zich verzekerde van een volledig operationeel en goedgekeurd embedded communicatiesysteem. ’De Digi XBee-lijn voorzag ons van de technologie die wij nodig hadden om ons product snel en zonder problemen op de markt te brengen‘, zegt RMoni-directeur Bart Meekers.

De Zigbee-modules van Digi verzorgen de draadloze communicatie in het Sensor2web-netwerk van RMoni.

RMoni ontwikkelt betrouwbare en accurate systemen voor databeheer op grote afstanden, met name via draadloze sensoren. Het nieuwe Sensor2web-product, dat is gebaseerd op de aan Zigbee verbonden IEEE 802.15.4-standaard, had een draadloze module die kon werken op een enkele AA-batterij en bovendien een certificaat had voor doorlopende updates. Meekers: ’We wilden gebruikmaken van een kant-en-klaar gecertificeerde RF-module zodat wij ons konden richten op het ontwerpen van het gehele product in plaats van ons te moeten focussen op RF-protocollen of CE- en FCC-regelgeving.‘

Na uitvoerig onderzoek kwam RMoni uit bij de Zigbee-modules van Digi. ’De kern van Sensor2web is de XBee-technologie waarbij sensormetingen via het internet naar onze servers worden verstuurd‘, legt Meekers uit. ’Het is noodzakelijk dat deze modules consistent presteren volgens de hoogste standaarden. Doordat we kunnen vertrouwen op de modules van Digi, hebben wij ons volledig kunnen concentreren op de ontwikkeling van onze applicatie. Hierdoor kunnen wij nu sensor-to-web-oplossingen bieden die betere omstandigheden creëren.‘ RMoni zegt als eerste op de markt te zijn met een dergelijk product op basis van IEEE 802.15.4, terwijl concurrenten nog worstelen met de verouderde 433 MHz- en 868 MHz-technologieën.