Technieuws

RMoni bestrijdt legionella draadloos in Nederlandse azc’s

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Alle Nederlandse asielzoekerscentra krijgen een geautomatiseerd systeem om legionella te bestrijden. De Nederlandse overheid schakelt daarvoor RMoni Wireless in, dat een oplossing ontwikkelde om watertappunten via sensoren van op afstand te monitoren. Het Belgisch-Limburgse bedrijf werkt voor de technische implementatie samen met het Rotterdamse Procas. In totaal gaat het om meer dan vijfhonderd gebouwen en vierduizend aftappunten.

RMoni uit Bilzen baseerde zijn legionellaoplossing op Zigbee-sensoren die de temperatuur constant meten. De legionellabacterie ontwikkelt zich erg snel in water tussen 20 en 60 graden Celsius. Het systeem kan dus vaststellen op welke tappunten er een verhoogd risico op besmetting is. Vervolgens kunnen die punten thermisch worden gedesinfecteerd.

De opdracht van de Nederlandse overheid betekent een commerciële doorbraak voor RMoni. Het contract vertegenwoordigt een waarde van meer dan 500 duizend euro. De Limburgers willen hun oplossing voor legionellabestrijding nu ook aan andere openbare overheden en ziekenhuizen in binnen- en buitenland aanbieden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content