Kort nieuws

Rijkswaterstaat: eind 2013 landelijk netwerk laadpalen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Er is grote belangstelling voor het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische auto‘s. Sinds de openstelling van de vergunningsaanvraag op 10 januari hebben zich zes partijen bij Rijkswaterstaat gemeld om in totaal 459 snellaadpalen neer te zetten. Na uitgifte van de vergunning moeten de palen er binnen anderhalf jaar staan en omdat de eerste vlak na de zomer operationeel wordt, heeft Nederland eind 2013 een dekkend netwerk, aldus RWS-projectleider Frank ten Wolde op Radio 1. Welke partijen meedingen, wilde hij niet zeggen.

De snelladers komen op rustplaatsen achter benzinepompen en restaurants langs de snelweg. Het gaat hierbij om locaties waarover Rijkswaterstaat zeggenschap heeft – de tankstations en eethuizen kunnen op hun terrein eigen oplaadpunten aanleggen. In totaal heeft RWS ruim driehonderd zogeheten verzorgingsplaatsen aangewezen. De meeste hiervan hebben op dit moment plek voor twee palen. Als er te weinig ruimte is, moeten de aanvragers loten om het ene punt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content