Technieuws

RFID-chips Philips voldoen aan EPC Gen2-standaard

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Philips brengt als eerste grote producent RFID-chips op de markt brengt die compatibel zijn met de EPC Gen2-standaard. De Eindhovense Ucode Gen 2-IC‘s zijn per direct beschikbaar. Ze bevatten een eenmalig programmeerbaar geheugen voor de 96 bit EPC-code en gebruiken een antibotsalgoritme zodat het mogelijk is 600 labels per seconde uit te lezen onder de Europese richtlijnen. Met de Amerikaanse wetgeving loopt dit zelfs op tot 1600 tags per seconde.

RFID-gebruikers zitten met smart te wachten op de tweede generatie van de EPC-standaard. Deze moet zorgen voor interoperabiliteit van alle labels en readers. De kosten gaan dan naar beneden terwijl de prestaties en betrouwbaarheid juist beter worden. De Duitse supermarktketen Metro, dat een voortrekkersrol vervult voor de draadloze identificatietechnologie, heeft al toegezegd de verbeterde standaard te zullen gaan gebruiken in zijn distributielijn.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content