Resound ontwerpt gehoortoestel-DSP met Target-tools

Reading time: 1 minute

Author:

Het Deense GN Resound, een grote ontwikkelaar van gehoortoestellen, heeft de tools van het Leuvense Target gebruikt voor zijn energiezuinige Coyote-3-DSP. Targets gereedschappen ontwerpen processoren met een instructieset op maat gesneden voor een specifieke applicatie (Asips) en genereren daar vervolgens een optimaliserende C-compiler en SDK bij. Resound heeft de DSP nu in productie voor audiofunctionaliteit in high-end gehoortoestellen.

’Hedendaagse gehoorhulpen vereisen steeds verfijndere audioalgoritmes, die we nu snel op onze DSP kunnen implementeren met geavanceerde C-compilertechnologie. Targets C-compiler genereert net zo compacte code als met de hand geoptimaliseerde assembly, waardoor de stroomverbruik- en oppervlaktevoordelen van onze laagvermogen-DSP-architectuur gehandhaafd blijft‘, zegt Peter Ulrik Scheel, senior vicepresident R&D van Resound.

Targets IP Designer maakt het mogelijk om processorarchitecturen te beschrijven die qua prestatie en energieverbruik in de buurt komen van hard-wired oplossingen maar wel programmeerbaar zijn. Ze zijn vervolgens met een simulator te verfijnen, waarna er uiteindelijk een ontwerp in RTL uit komt rollen. Tegelijkertijd genereert het pakket een SDK met optimaliserende Iso 99-conforme C-compiler, assembler, linker en debugger/profiler.