Kort nieuws

Reorganisatie raakt Imtech ICT niet

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Vanwege structureel mindere resultaten in de Benelux en Spanje en een tijdelijke terugval bij de maritieme divisie zet Imtech daar een streep door in totaal negenhonderd van de bijna 29 duizend arbeidsplaatsen. Twee derde van dit aantal verdwijnt in de Lage Landen, in het bijzonder bij de businessunit Building Services en de Nederlandse Infra-tak. Imtech ICT blijft buiten schot. Deze divisie doet het in Europa juist heel goed, aldus de technisch dienstverlener. Een deel van de vijftig miljoen euro kostende reorganisatie is de afgelopen drie kwartalen al doorgevoerd.

’Sinds 2010 hebben we te maken met een toenemende onevenwichtigheid in de ontwikkeling van ons bedrijfsresultaat‘, aldus Imtech-CEO René van der Bruggen. ’Per saldo is er sprake van sterke groei, maar de bijdrage vanuit de Benelux en Spanje is – ondanks eerder doorgevoerde maatregelen en bij een verdere voorziene verslechtering van de markt in 2013 – te beperkt. Ten opzichte van goed presterende activiteiten in al onze andere landen en Europese en deels mondiale activiteiten in ICT en Traffic is dit onaanvaardbaar. Onze maritieme divisie ondervindt daarnaast de gevolgen van een tijdelijke relatief lage orderingang in voorafgaande jaren, wat een beperkte reorganisatie noodzakelijk maakt.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content