Tools&Toys

Reliance Nitro geeft standaard bestandssystemen het nakijken

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Datalight heeft het fouttolerante embedded bestandssysteem Reliance Nitro uitgebracht voor VXWorks, Windows CE en Windows Mobile. Sequentiële en random schrijfbewerkingen zijn bij het bestandssysteem tot vijf keer sneller dan bij de standaard systemen die de ondersteunde OS‘en bieden, aldus de ontwikkelaar. Datalight heeft Reliance Nitro ontworpen om apparaten als digitale camera‘s en smartphones grote hoeveelheden gegevens te laten opslaan en ophalen zonder de vertraging die gewoonlijk gepaard gaat met de verwerking van multimediabestanden en andere grote files.

Om ervoor te zorgen dat Reliance Nitro sneller is dan andere bestandssystemen, heeft Datalight alle I/O-operaties geanalyseerd, alle redundante schijfaanroepen geëlimineerd en de diskhandelingen van het filesysteem geoptimaliseerd. Dit heeft geresulteerd in een hogere doorvoersnelheid voor lees- en schrijfoperaties. De boomgebaseerde allocatiestructuur maakt dat Nitro tot honderd keer sneller is bij bestandsbewerkingen, waardoor het hele systeem veel responsiever is.

In samenwerking met MPC Data heeft Datalight een videoplaybackdemo gebouwd die de prestatie- en betrouwbaarheidsvoordelen van Reliance Nitro laat zien. De proefapplicatie gebruikt het Beagle-bord van Texas Instruments in combinatie met Windows CE en toont het verschil tussen Nitro en het default flashbestandssysteem van CE. De demo is gratis verkrijgbaar bij Datalight-vertegenwoordiger Logic Technology.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content