Kort nieuws

Redelijk halfjaar voor VDL

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

VDL heeft in het eerste halfjaar een gecombineerde omzet van 851 miljoen euro gerealiseerd. Dit is een daling van bijna 5 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2011. Het resultaat na belasting is ook lager uitgekomen: een winst van 33,6 miljoen euro in 2012 ten opzichte van 42,5 miljoen euro in 2011. De orderportefeuille stijgt wel, van 607 miljoen euro eind 2011 naar 619 miljoen medio 2012. Het aantal medewerkers is toegenomen naar 7641 eind juni.

De omzet in de divisie toeleveringen is gedaald van 494 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2011 naar 417 miljoen euro nu. De orderportefeuille liep met 17 procent terug naar 242 miljoen euro. Dit komt met name door het bijna volledig inzakken van de internationale solarmarkt en een terugval in de led-markt, aldus VDL. De divisie toeleveringen was in het eerste halfjaar winstgevend. Omdat het orderportefeuille groeit, verwacht het Eindhovense bedrijf dat de cijfers in het tweede halfjaar zullen verbeteren.

De busdivisie liet een lichte omzetdaling zien: van 217 miljoen een jaar geleden naar 209 miljoen euro dit jaar. In deze tak loopt het orderboek terug, van 233 miljoen naar 182 miljoen. ’Het eerste halfjaar is verliesgevend afgesloten als gevolg van de zware internationale concurrentie en de daarmee gepaard gaande grote prijsdruk‘, klinkt het vanuit Eindhoven. ’Ook de hoge ontwikkelingskosten die zijn gemaakt voor nieuwe producten en productieprocessen, hebben hierop invloed gehad.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content